FAQ

Här listas allmänna frågor för att få klarhet hur lajvet kommer fungera rent praktiskt off.

Vad är lajv/airsoft:

Du kan läsa en bra beskrivning om vad lajv är här.

Du kan läsa en bra beskrivning om vad airsoft är här.

Mat:

Mat kommer tillagas off eller in beroende på gruppering. Deltagare själva tar hand om sin egen mat, såklart kommer vatten finnas till hands. Mer info om praktiskt runt mat kommer med området. 

Om min karaktär dör:

Om din karaktär skulle dö går du till respawn och efter 20 minuter är du fri att gå igen. 

Kläder:

- Brottslingar:

Det är väldigt fritt när det gäller klädval som brottsling, det betyder i praktiken att du endast behöver spendera pengar på din karaktär om du verkligen vill ha något extra. Håll dig med kläder som kan användas i skogsmiljö och som du inte är jätte varsam om. Rekommenderas att ta med något varmtplagg till kvällar och nätter. 

- Varelser

Här bror det mycket på rollval och hur mycket du vill spendera på din karaktär. Alla som spelar varelser ska se ut som den roll de spelar.

- Nordic Force/Insatsstyrkan

Här finns en del val. Den generella klädstilen för en medlem i Nordic force är SWAT inspirerad. Men man kan även ha militärkläder. 

- Nitro Stammen

Du har mer vanliga kläder med viss blandning av militär utrustning. Du ska dock inte se ut som en militär så man ska inte kunna ta fel snarare en mer rebell liknande stil.

Boende:

- Inlajv/ingame

Nordic Force, forskarna och Nitrostammen kommer att ha egna ingame läger där du som deltagare får möjlighet att bo om önskas, detta uppmuntras även för att få fiktionen mer verklig. 

- Eget tält

Alla förutom Nordic force och forskarna kommer ha läger i from av tält. Därför måste du ta med ett tält eller hyra in dig i ett av eventets militärtält(Observera att dessa platser kan ta slut). När du sover inlajv/ingame så var medveten om att det kan hända saker på natten.

- Bo offgame/offlajv

Vi kommer att ha ett off hus där du kommer få möjlighet att sova i. Detta är på golv och inte i sängar. Så ta med sovsäck & liggunderlag. Du kommer även ha möjlighet att få slå upp eget tält i en off zone.

- Varelser Boende

Här rekommenderar vi att du bor offlajv/offgame pga att man kanske inte vill sminka och sätta på utrustning i ett trångt tält. Men det kommer även finnas möjlighet för dig som hellre har eget tält att bo på en av off platserna nära skogen.

- Specialboende brottslingar

Om du önskar så kan du köra mer hardcore som brottsling och bo i en av de förberedda tälten & vindskydden ute på området, här finns risk för varelse attacker och för dig som känner dig manad att bo inlajv på ett annorlunda sätt. 

På dessa platser förvaras ej din offgame utrustning utan bara det du lyckats få tag på inlajv/ingame(undantag från detta är eventuella sovsaker).

Det kommer finnas filtar och vissa typer av underlag på plats för de som vill låna.

Vilket team ska jag välja?

Detta balanseras lite på vad för spel du vill ha på lajvet/spelet. 

  • Söker du mer lajv där du får spännande uppdrag och kluriga problem? Då passar Forskarna perfekt till dig, läs mer här.
  • Söker du en adrenalin fylld upplevelse där du ska göra allt för din överlevnad? Då passar du perfekt som Brottsling, läs mer här.
  • Söker du en mer airsoft upplevelse med blandning av lajv, där du får gruppuppdrag och antigen skyddar området eller skapar kaoset på området? Då passar du för Insatsstyrkan(Nordic force) eller Nitro stammen
  • Söker lusten av att skrämma andra eller skulle vilja spela den där unika varelsen/monstret du alltid drömt om? Då passar du perfekt som en av våra varelser, läs mer här.

Vilket årtal händer lajvet

Lajvet utspelas 2017 och samma månad som i verkligheten. 

Behöver jag vara erfaren lajvare/airsoftare för att åka?

Vi har både nybörjarvänliga roller och mer avancerade rolltyper du kan spela, vi uppmuntrar nya lajvare/airsoftare att delta. Om du känner dig osäker på något kontakta arrangör så hjälper vi dig. Kontakt arr här.

 

Kan jag ta med mitt coola fordon? 

Nordic Force kommer få ha fordon om spelarna känner att de vill ta med några. Observera att spelet fokuserar på skogsspel och kan vara svårt att ha fordon överallt. 

 

Vad får jag ut av airsoftlajvet?

  • En häftig skräck/Adrenalinpumpande upplevelse som du inte glömmer så snabbt. En perfekt blandning av airsoft och lajv med inslag av post och fantasy. 
  • Personliga intriger om önskas. 
  • Mycket stor frihet med skapandet av roller med förmågor. 

Begränsad ammo

Det kommer generellt vara begränsat för alla team. Dock kommer de två mer airsoft fokuserade lagen ha mer ammo men fortfarande inom rimlig mängd, det ska vara ett stort beslut att skjuta före att kommincera på andra sett.

Sökta roller

Du hittar alla roller vi söker här.