Extra Sida

 

INSTÄLLT: Kommer köras nästa år istället.

Återbetalning info: Alla betalda kommer såklart få tillbaka sin anmälningsavgift om de inte önskas använda pengarna till något av de kommande eventen inom föreningen.

 

 

 Efter att Sverige invaderade Norge, Danmark och Finland så har brottsligheten ökat markant och fängelserna är överfulla. Istället för att bygga fler fängelser och bekosta regeringen betydliga summor för att anställa mer personal så fraktas de tyngsta brottslingarna nu till ett hemligt militärt forskningscenter långt bort från befolkningen.

Basen med tillhörande laboratorium och personal har två uppdrag. Först att genomföra oetiska medicinska djurtester, se hur hårt olika arter kan avlas och muteras. För det andra att genom att olika experiment skapa olika nya livsformer. Allt för att hjälpa den Svenska statens framtida krigföring.

Runt detta område så ligger skogen. Skogen är där de främsta experimenten sker. Det är här varelserna faktiskt testas. Det är här de släpps ut och får leva fritt. Varelserna lever här i olika grupperingar och har ett starkt hat mot alla människor. Det gör detta område livsfarligt att beträda.

I början av 2014 beslöt den Svenska Regeringen att skicka de brottslingar som inte ryms i de svenska fängelserna till skogen. Planen är att studera varelserna och deras jaktmönster för att kunna bygga militära strategier kring varelserna. Fångarna får veta att om de lyckas överleva i ett eller två dygn så går de fria. Det är ytterst få som lyckats med det...

  

Om lajvet/spelet

Detta är ett skräck och fantasyfyllt postapokalyptiskt airsoftlajv inspirerat av Hunger Games med plats för både nybörjare och mer erfarna spelare.

Allt kretsar om ett inhägnat forskningsområde där det lever monster och andra hemligstämplade experiment. Huvudrollerna består av ett gäng fångar som tvingas slåss för sitt liv i två dygn för att lyckas bli frigiven in till samhället igen.

Det finns en stor blandning av roller med allt från den mer stridande insatsstyrkan men också forskare och brottslingar. Alla med olika mängd fokus på lajv och airsoft. Lajvet erbjuder också en stor frihet för dig som vill vara en av varelserna ute i skogen. Du kan själv välja om du vill spela orc, varulv, levande död eller om du vill skapa en ny ras/varelse som du kanske alltid drömt om att spela!

Vision för lajvet

Lajvet ska skapa en känsla av äventyr genom en helgs skräcklajv i en vacker skogsmiljö.

Motto: En perfekt blandning av airsoft och lajv, en roligare skräck, postapok, och fantasy upplevelse.

Kategorier: Lajv, airsoft, fantasy, postapokalyps, skräck. 

Om THK

The Hundred Kingdoms är en kampanj som blandar olika kategorier så som taktiska militärfokuserade lajv eller lajv med storslagna politiska intriger. Arrangerar också en separat fantasykampanj. Alla lajv drivs ideellt och ingen vinst tas från lajven. Eventuellt överskott läggs till kommande event i kampanjen. 


Praktisk Info

Anmälan: Klicka här.

Betala: Klicka här.

Pris:

300 kr 

Vi har valt att sätta en lite högre anmäningsavgift när vi satsat på ett coolare område och vill leverera en häftig upplevelse. 

Åldersgränser:

- För airsoft roller 18+

- Roller utan airsoft 15+ (målsmans tillstånd krävs)

Datum:

Månad: Augusti

- Start datum: 2017-08-18
- Slut datum: 2017-08-20

- Sista anmälningsdag: 2017-08-04

- Sista betalningsdag: 2017-08-04

- Tider för lajvet(incheck/utcheck): Här

Max antal:

- 65 deltagare

- 44 Minimum

Regler:

- Läs här

Var?

- Camp Solbacken(Hedemora) även kallat Tjärnan. 

- Vägbeskrivning: Här 

- Länk till områdets hemsida: Här

- Bilder på området: Här

- Adress: Solbacken, 77690 Hedemora, Sweden

- Info:

Detta är ett fint område med blandad miljö. Det finns över 10 hektar av skogområde och en hel del cool rekvisita. Finns ett nerlagt sjukhus på området som kommer användas som forskningsbas. 

Anmälan/betalning:

- Anmäl dig här

- Betala här

- Betalning öppnas 28 april

Sökta roller:

Läs här

FAQ:

Läs här

 


 Teams

Facebook grupp

Observera att vissa delar på hemsidan är under uppbyggnad.


 Senast uppdaterad: 2017-04-20

 

Operation välfärd är ett airsoftspel med fokus att samla in pengar till barns rättigheter världen över. 

Historia

Efter att Sverige invaderade Norge, Danmark och Finland så har brottsligheten ökat markant och fängelserna är överfulla. Istället för att bygga fler fängelser och bekosta regeringen betydliga summor, vill nu regeringen skicka brottslingar till ett forskningscenter där de blir levande experiment för forskningsteamet. För att hindra detta skickar den upproriska organisationen "Välfärd för alla" sin militära styrka mot regeringens militära forskningsläger i Hedemora för att stoppa förberedelsena för lägret. 

Läs mer om världen och hur tidslinjen går ihop: 

http://www.thk.n.nu/varlden 

 Om spelet

 Detta är ett airsoft med influenser från lajvkampanjen The Hundred Kingdoms. Spelet har som fokus att samla in pengar till barns mänskliga rättigheter runt om i världen. Deltagarna delas upp på plats som ett rött & ett blått lag och sen påbörjar vi spelet.

Kategorier: airsoft & välgörenhet 

Vision

Att med hjälp av hobbyn airsoft samla in pengar till barns mänskliga rättigheter runt om i världen.

Pris:

200 kr 

Allt överskott efter betalning av område går direkt till Rädda Barnen.

Åldersgränser:

- 18+

Datum:

Månad:

- Start datum: 
- Slut datum: 

Max antal:

-  deltagare

- Minimum

Var?

- Info:

Anmälan/betalning:

 

OV

THK - Lajv & Events 

Presenterar 

Operation välfärd är ett airsoftspel med fokus att samla in pengar till att förhindra mobbning runt om i världen. 

Anmälan/betalning/info: 

Ladda ner vårt praktiska utsick inför spelet.

praktiskt-utskick.pdf

Anmäl dig via vårt google formulär och betala direkt in till vårat bankkonto. 

INGA återbetalningar efter 2018-08-15

Anmäl dig här

Betala 

Tävling

Insamling

Trailer

Historia

Efter att Sverige invaderade Norge, Danmark och Finland så har brottsligheten ökat markant och fängelserna är överfulla. Istället för att bygga fler fängelser och bekosta regeringen betydliga summor, vill nu regeringen skicka brottslingar till ett forskningscenter där de blir levande experiment för forskningsteamet. För att hindra detta skickar den upproriska organisationen "Välfärd för alla" sin militära styrka mot regeringens militära forskningsläger i Hedemora för att stoppa förberedelsena.

Läs mer om världen och hur tidslinjen går ihop: 

http://www.thk.n.nu/varlden 

 Om spelet/spelupplägg

 Detta är ett airsoft med influenser från lajvkampanjen The Hundred Kingdoms. Spelet har som fokus att samla in pengar till att förhindra mobbning runt om i världen. 

Nuvarande spelupplägg:

Scenarios: Gisslanscenario.

Övriga spel: Capture the flag, Klockspel, VIP, Deathmatch, Risk.

Sponsorer:

Våra sponsorer är enormt viktiga för spelet. Både för att detta gör så vi kan skapa ett roligare event med priser för tävlingar och lotterier. Ännu viktigare för det visar ett förtroende från näringslivet och att de vill engagera sig i viktiga samhällsfrågor.


Röda Stjärnan grundades av Henrik, Mikael och Fredrik. Vi brinner både för produkterna, äventyret och inte minst att leverera en grym kundupplevelse! Vi har byggt denna verksamhet från grunden och det har bara varit möjligt tack vare vårt hårda arbete med att hitta spännande produkter och skapa grymt nöjda kunder. 

Hos Röda Stjärnan hittar du utrustning till ditt äventyr, rekommenderade av oss som jobbar på Röda Stjärnan. Från ryggsäckar och kängor till taktisk utrustning och airsoftprodukter – vi har prylar och kläder till dig som likt oss älskar att vara utomhus. 


Tacticalstore startades i november 2008 och har sedan starten vuxit till att nu vara en av Sveriges största butiker inom såväl actionsport som utrustning och kläder för militär, polis och vildmarksentusiaster.

Med Tacticalstore vill vi erbjuda ett djupt och brett men ändå balanserat utbud av produkter för såväl outdoorentusiaster som professionella användare som militär, polis och säkerhetspersonal. Med det som riktlinje och röd tråd justerar vi löpande vårt sortiment för att kunna erbjuda ett sortiment med en unik bredd och hög kvalitet.Skeppartorp Airsoft
är ett litet företag som startade 2012 med sin grund i Rosersberg, strax norr om Stockholm.Vår grundidé är att kunna leverera en bra upplevelse för dem som kommer hit och spelar, att kunna känna gemenskap med andra spelare och framförallt ha riktigt roligt och få en oförglömlig upplevelse vid dagens slut!


Ambassadörer för Operation Välfärd:

Detta är människor som har stor respekt från airsofthobbyn både nationellt och internationellt. De vill visa att de står bakom kampen mot mobbningen i Sverige och utomlands. Som ambassadör hjälper de oss sprida våra budskap och events. 

Våra Ambassadörer har följande

Följare: 141 300

Inlägg: 2470

Sverige


Han heter Christian är 25 år, spelar mestadels milsim, i ett lag som heter GreyStone som har funnits sedan 2009 med 30 medlemmar, vi spelar som ryssar och åker runt i Sverige/Europa på dem stora milsim spelen.

Började med sin Instagram i början utav 2017 för att spara sina minnen och få hobbyn att växa. 


Caroline är 24 år, har spelat airsoft sen 2016. Älskar snabba och intensiva spel och hänger mestadels på lördags/söndagsspel, oftast på Tjärnan. Pistolspel är en favorit. Hon väljer att stödja Operation Välfärd då hon alltid varit emot mobbning och vill gärna vara med och motverka det.


Philipe, 24 år driver kontot lynx.inf01 på instagram. Började med airsoft 2013 men då var det bara att skjuta lite i trädgården med kompisar. Mer seriöst blev det 2016 och startade med instagram i början av 2017. Spelar nästintill alla spel med mitt lag Team Inferno airsoft.

Gillar snabba spel med mycket som händer! Operation välfärd vill jag stödja för att inget barn (eller vuxen för den delen heller) ska behöva utstå mobbning!


Channel Airsoft

Kevin är 24år och har spelat airsoft aktivt sen 2016. Han gillar allt ifrån att smyga runt i skogen till snabba CQB spel. När det kommer till airsoft vapen så gillar han allt som drivs på gas då det ger ett mer verkligt intryck. Kevin valde att ställa upp som ambassadör då han vill vara med och motverka mobbning.

Utomlands


Airsoftbb_brian

I’m from argentina, Buenos Aires. I’m have playing since 2003 and starts AirsoftBB at 2011 for produce news for South America. We visit the IWA SHOW, shot show and many international games. We support Operation Välfärd because we trust in the good causes of the airsoft community. We can be more than airsoft players and help people who need it. 

I'm sure we can help to the community. That define us, a big community.


Föreningen THK:

THK är den förening som står bakom lajvet, föreningen har inget vinstsyfte och är ansluten till ungdomsförbundet Sverok. Föreningen är en lajv & airsoft förening som vill skapa bra events till dessa två hobbys.

Crew Operation Välfärd 

Vincent Rankila, 21 år.
Roll: Grundare, huvudarrangör.
Uppgifter: Deltagarekontakt, praktiskt, världen. 

Torbjörn Pauls, 27 år.
Roll: Scenarioskapare, arrangör, spelledare.
Uppgifter: Praktiskt, Scenarios.
Lag: Airsoft team TBS

Henric Andersson, 42 år
Roll: Scenarioskapare. 
Uppgifter: Scenarios, praktiskt, story. 
Lag: MIFFO

Max Norman 24 år
Roll: Praktiskt, arrangör.
Lag: S.I.G - Airsoft
Uppgifter: Praktiskt.

Marc A. Jansson aka Callsign Marx 25 år
Roll: Praktiskt, arrangör.
Uppgifter: Praktiskt. 

Välgörenhetsorganisation: Make A Change

En sol

Make a Change grundades 2015. I dag består föreningen av ett antal personer som ideellt tillsammans med fantastiska ambassadörer, samarbetspartners och eldsjälar aktivt arbetar mot mobbning på nätet, i skolan, inom förenings – och arbetslivet.

VÅR VÄRDEGRUND:

Barn, unga och vuxna skall känna sig trygga och få vara som de vill vara. De grundläggande värden som vår värdegrund omfattar ligger i linje med de värden som vårt samhälle vilar på.

  • Öppenhet, respekt, solidaritet och ansvar individens frihet och integritet. 

Vi vill skapa förståelse för att alla människor har lika stort värde oberoende av social bakgrund och oavsett kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning och funktionsnedsättning.

Vision:

Att med hjälp av hobbyn airsoft samla in pengar till för att förhindra mobbningen i Sverige och världen.

MÅL:

20 000 kr till välgörenhetsorganisationen Make a Change.

Pris:

Från 200 kr

Du får välja att betala 200 eller valfritt belopp över 200 kr. 

Allt överskott efter betalning av område går direkt till Make a Change.

Tävlingar/Auktioner:

Vi kommer ha priser att vinna på eventet som kommer vara sponsrade.

Media:

DT artikel:
Artikel om första i eventserien.
https://www.dt.se/artikel/dalarna/hedemora/stor-styrka-invaderade-hemlig-forskningsanstalt-och-samlade-in-11-000-kronor-till-valgorenhet-ett-satt-att-kombinera-hobby-och-valgorenhet

Sveriges Radio P4:a:
Radioinslag om andra delen i eventserien.

https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=161&artikel=7022793

 

Regler:

Vi har lånat Tjärnans vanliga regler för detta.

Vi har tillstånd att använda dessa. 

Läs dem här.

Sökes:

Vi söker spelledare som kan vara med och hjälpa arrangören att leda spelomgångar och planera spelupplägg. 

Kontakta mig Vincent Rankila via PM på facebook eller mail:

Vinran10096@live.se

Mat:

Vi kommer erbjuda korv med bröd och dryck på plats.

Priser:

Korv med bröd: 15 kr/st

Dryck burk: 10 kr/st

Facebook event:

För uppdateringar och info besök vårt event och dela gärna <3

https://www.facebook.com/events/244742706286786/

Åldersgränser:

- 18+

Datum: 2018/08/18

- Månad: Augusti
- Start datum: 2018/08/18
- Slut datum: 2018/08/18
Tider:
Incheckning & Chroning öppnas: 9:00
Kommer vara öppet regelbundet över hela dagen, detta betyder att det är tillåtet att komma under hela dagen.
Samling: 11:00
Spelstart: 11:00-11:30
Spelstopp: 20:00

- Max antal: 150

- Minimum: 30

Var/området?

- Camp Solbacken(Hedemora) även kallat Tjärnan. 

- Vägbeskrivning: Här 

- Länk till områdets hemsida: Här

- Bilder på området: Här

- Adress: Solbacken, 77690 Hedemora, Sweden

Mer info om Tjärnan: Här

- Info:

Detta är ett fint område med blandad miljö. Det finns över 10 hektar av skogområde och en hel del cool rekvisita. Finns ett nerlagt sjukhus på området.